Chocolate Fondant for Two


Ingredienser
50g smör
2 tsk kakao
50g mörk choklad (minst 70%)
1 ägg
1 ägg gula
1/3 dl strösocker
1/3 dl vetemjöl
Gör så här
1. Sätt ugnen på 160 grader celcius
2. Smöra två dariol moulds/ramekins och ställ i kylskåp 5 min. Ta bort smöret och smöra sedan igen, den här gången med borste, borta uppåt och utåt. Häll i rikligt med kakaopulver och häll sedan ut det överflödiga.
3. Smält smöret och choklasden sakta i vattenbad, st'ng av värmen efter efter ett tag och rör om tills chokladen blir len. Låt kyla i 10 min.
4. Vispa äggula, ägg och socker med elvisp tills den blir blek och tjock. Lägg sedan till chokladblandningen.
5. Sikta i mjölet och vänd försiktigt i.
6. Dela upp blandningen i kopparna och lämna 1 cm från toppen så bakelserna kan stiga. Grädda i ugnen i 10 min eller tills bakelserna har fått en skorpa på ytan.
7. Lägg ut fondaterna på tallrikar och he på lite florsocker. Servera med lite vaniljglass och några bär! (Eller ät bara som dom är)
(dariol moulds/ramekins)
Källa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0